Uppdatera din bokhylla!

Ja, såhär ser mina bokhyllor ut, ungefär lika fullt och kaosartat som mina mappar på kontoret och i datorn som jag håller på att uppdatera till de jag faktiskt använder. Dignar din bokhylla också eller vill du bara få ett tips för ett smart sätt att få en uppdatering av ditt bokförråd så kolla hit!

Lilla Gumman fick nämligen tipset om BookMooch av vår läsare Karin Lundberg, en tjänst där du kan ge bort dina böcker och få böcker av andra. Karin använder tjänsten och tycker den är toppen för den fungerar så bra. Jag som gillar att läsa och har dessa bokhyllor blev såklart nyfiken och registrerade mig som medlem.

Dignande bokhyllor, dags för uppdatering.

Perfekt att få bytt ut mina böcker mot nya inför sommaren tänker jag. Inte alla men några kan jag allt byta ut.

Såhär fungerar det:

Så hur fungerar då BookMooch? Jo, man registrerar sig som medlem där man anger kontaktuppgifter och om man vill skicka böcker inom landet eller till hela världen. Sedan är det bara att leta bland böckerna, skriva sin önskelista eller lägga in sin bok som man vill ge bort. Det är gratis att vara med, man får poäng när man är aktiv och sidan finns på flera språk. Den som skickar iväg boken betalar portot.

Bokbytartjänsten BookMooch startades av John Buckman 2006 av och är idag ett mycket aktivt community med cirka 74 000 medlemmar i 90 länder! Läs mer om i bloggen och om BookMooch på Wikipedia.

Fler som gillar BookMooch är lätt att finna när man googlar, exempelvis så berättar Sara att hon gett bort 38 böcker och fått 47!

Vi tackar Karin för tipset, och ja, nu är det bara att sätta igång att byta böcker! :-)

Har du tips om BookMooch eller andra bokbytartjänster?

Skriv gärna i en kommentar!Om

Maria är beteendevetare, moderator, föreläsare och projektledare som driver företag och utvecklar kreativa koncept för mötesplatser. Läs mer på www.miku.se.


Fatal error: Call to undefined function wp_pagenavi() in /storage/content/91/127591/lillagumman.se/public_html/wp-content/themes/lillagummanx/single.php on line 27