Presentera dig mellan två våningar!

Äntligen en enkel och smart webbtjänst för korta presentationer!

Ja, vi vet hur viktigt nätverkande är och hur svårt det kan vara att få till den där snärtiga korta presentationen som talar om vem vi är och vad vi gör på några sekunder. Den som brukar kallas elevator pitch, elevator speech eller helt enkelt hissen just för att den ska hinnas med på så kort stund det tar för exempelvis en hiss att flytta sig mellan några våningar.

Det finns kurser i hur man smartast presentera sig på mingel och massor av tips och råd i tidningar och böcker. Nu finns det också en enkel, smart och gratis tjänst på internet som heter Hisstal.

Jag testade tjänsten i mobilens webbläsare, det fungerade även om det var liten text och efter en stund blev det riktigt bra resultat. Programmet var snabbt, det var mina ord som jag fick ändra på tills jag blev nöjd.

Skriv in i formuläret 1-3:

  • Förnamn och efternamn
  • Vad du arbetar med
  • Din specialitet
  • Vad du hjälper dina kunder med
  • På vilket sätt detta skapar en positiv effekt för kunderna
  • Avslutningsvis en uppmaning till att fortsätta kontakten

Jag formulerade om texten några gången för programmet lägger till ord för ett flöde i presentationen och man behöver exempelvis inte sätta punkt, det fixar tjänsten.

Gå in på Hisstal.se och prova du med. Följ de tydliga och pedagogiska instruktioner i tre steg, 1-2-3 och klicka sedan på Visa mitt hisstal. Detta publiceras vid sidan av formuläret. Så här blev mitt hisstal för Lilla Gumman:

När man är nöjd så är det bara att plugga in sin egen unika hisspresentation. Sidan är lätt att dela vidare och tipsa om för Hisstal är kopplat till flera sociala medietjänster. Jag blir nyfiken på hur och varför utvecklarna George Chammas och Lars Nilsson kom på att de skulle bygga och erbjuda tjänsten. Det står inget om detta. Är de mingelmästare månne?

Uppmaning 1: Så nu tipsar vi alla om tjänsten så att vi slipper höra långa haranger som mer liknar The never ending story än en tydlig och intresseväckande kortpresentation! Ett hisstal! :-)

På Twitter tipsade Cecilia Ödman @cecilia_odman om Hisstal.se. Tack Cecilia!

Uppmaning 2: Gör som vi på Lilla Gumman gör, stöd forskningen mot bröstcancer. Lätt som en plätt med sms direkt här.Om

Maria är beteendevetare, moderator, föreläsare och projektledare som driver företag och utvecklar kreativa koncept för mötesplatser. Läs mer på www.miku.se.


Fatal error: Call to undefined function wp_pagenavi() in /storage/content/91/127591/lillagumman.se/public_html/wp-content/themes/lillagummanx/single.php on line 27