På Geek Girl Meetup 2012. Beautiful Data.

Lilla Gumman deltog med liv och lust på konferensen Geek Girl Meetup i helgen. Temat var i år Beautiful Data och  hölls på Tekniska Muséet i Stockholm. 250 deltagare var på plats för att dela med sig av kunskap, nätverka och ha riktigt inspirerande roligt. Här får du som läser Lilla Gumman en rapport med vacker data direkt från konferensen. 

Ända sedan jag upptäckte Geek Girl Meetups knytkonferenser (unconference på engelska) har jag varit med. För det är så bra. Allt innehåll crowdsourcas fram tillsammans, det vill säga att samtliga talare bidrar med det som de vill tala om inom temat. Arrangörerna jobbar ideellt med konferensen på sin fritid. Deltagarna är med på sin egen tid. Sammantaget är det byggt på eget intresse, hög energi och engagemang.

Här ser du bilder och länkar till några av alla presentationer så att du kan inspireras även om du missade själva konferensen. De presentationer som filmades finns på Bambuser och du hittar dem här. Sök på #ggm12 på Twitter så hittar du förutom deltagare, konversation och mer material. Det kommer att göras en efterproduktion på filmmaterialet så det blir mer lättillgängligt men jag tänker att du som läser Lilla Gumman vill ha det rykande färskt om än något rått. :-)

I höstas var jag med när GGM Öresund arrangerade Love Your Skill som du kanske minns? Helgens konferens i Stockholm var även den fylld av föreläsningar och diskussioner på varierande aspekter av temat vacker data. Det var aspekter som att samarbeta för att göra data tydlig med infografik med Lisa Sällvén (film) (presentation), om hur koden talar om för datorn vad den ska göra med Emily Green (presentation), om hur man bygger en app till iPhone med Josefine Sjöström (film) och om den juridiska licensen Creative Commons, CC, för material på webben med Kristina Alexanderson (film) (presentation). Och mycket mycket mer!

Med badgen på plats är man igång. Nu är det det bara att välja ett ämne och gå till det rum där sessionen är. Jag valde Elin Erikssons om webbanalys (film), för jag brukar välja ämnen som jag inte kan något om. Resultatet blir att efter varje Geek Girl Meetup har jag lärt mig något nytt. 

Ebba Kierkegaard om att kommersialisera rymdteknologi (film) och Ellen Sundh om ljudet av fotboll för blinda (film). Efter att lyssnat på Ebba och Ellen tänkte jag att vi kan göra vad som helst med kunskap, intresse och vilja. The sky is the limit. Eller inte. Riktigt häftigt! 

Annika Lidne om att få företagande kvinnor får riskkapital (film) och det fantastiska teamet Linda Sandberg (programansvarig), Heidi Harman (grundare) och Hanna Metsis (projektansvarig). 

Se min föreläsning med workshop:

Själv höll jag en föreläsning med workshop om hur vi beskriver oss i text på internet. Kommunikation mellan människor på plats och på internet är min passion så självklart ville jag dela med mig av min kunskap i detta fina sällskap. Du kan se min session 45 minuter in i filmen på Bambuser och se presentationen på SlideShare.

Fler som bloggat om Geek Girl Meetup Beautiful Data är:

Malin Ströman: GeekGirl Meetup 2012. 

Judith Wolst: Geek Girl Meetup 2012 i bilder.

Binero: GeekGirlMeetup 2012: Vacker data, smarta API:er och fega tjejer. 

Nästa Geek Girl Meetup i Stockholm kommer förresten att ha rymden som tema.

Håll utkik efter när, hur och var här på Geek Girl Meetup.com Vi ses väl? :-)Om

Maria är beteendevetare, moderator, föreläsare och projektledare som driver företag och utvecklar kreativa koncept för mötesplatser. Läs mer på www.miku.se.


Fatal error: Call to undefined function wp_pagenavi() in /storage/content/91/127591/lillagumman.se/public_html/wp-content/themes/lillagummanx/single.php on line 27