Maria Gustafsson

Maria Gustafsson är 45 år, född i Trelleborg, uppvuxen i Rönnäng på Tjörn och bor nu i Göteborg. Och på Tjörn. Hennes familj består av Janne och de vuxna barnen Linda, Robin, Malin och Laban och tre barnbarn.

Maria har alltid varit en tänkare som gör saker. Envis, modig, kreativ och optimistisk. Valde att vara hemmafru i tio år när barnen kom, hoppade sedan in i restaurangbranschen tills ett diskbråck sa stopp. Började studera, fortsatte i nästan nio år och lärde sig mer om människor och omvärlden. Startade företaget MIKU mitt i en omtumlande period och kallar sig nu akademiker och entreprenörd. Vid sidan av arbetet bygger hon koncept för mötesplatser tillsammans med andra som vill göra något istället för att undra ’när det händer’. I våras WebCoast, varje månad Social Media Club Göteborg och då och då GeekWalk där de som vill träffas på en plats, pratar på promenad och oftast plåtar de man ser. Gemensam nämnare är att pratet på dessa mötesplatser handlar om kommunikation på internet och teknik på ett eller annat sätt. I våras pratade Maria i Sveriges Radio P4 Göteborg om teknik på ett vardagligt sätt, som Teknik-Maria. Det inslag som engagerade lyssnarna mest var hur man kan spara i molnet och på extern hårddisk. På enkla sätt.

Är utbildad beteendevetare med specialisering i mellanmänsklig kommunikation. Fil mag i psykologi. Fil kand i pedagogik med hälsopromotion, har en nästan färdig magisteruppsats. Magisterprogram i kommunikation/lingvistik och ett års universitetsstudier i konfliktlösning. Med mera.

Gör nu: Driver det egna företaget MIKU sedan 2005 där hon är moderator, föreläsare och projektledare.

Bästa pryl: iPhonen, minidatorn och min nya dammsugare som jag ska berätta mer om. Det gör jag här.
Sämsta köp: Det har jag förträngt. Antagligen något dyrt som jag fallit för och sedan blivit sur över att jag inte haft nytta eller glädje av prylen.
Favoritställen på nätet: Flickr, Google, Facebook, prisjämförelsesajter och Twitter. Och mina sajter som jag grejar med på en oregelbunden basis. Främsta favoriten är att internet finns.
Favoritfärg: Röd.
Favoritfilm: Stekta gröna tomater på Whistle Stop café.
TV: Engelska deckare, matprogram och ha på som bakgrund till att göra annat som att slappa.
Böcker: Har alltid flera böcker på gång, blandar faktaböcker med romaner. Senaste bok är 100-åringen som klev ut genom ett fönster och försvann. Mycket bra och rolig.
Musik: Om jag skulle få välja enbart en artist livet ut så är det Laleh. Hon är helt outstanding alla kategorier. Annars gillar jag en mix av hårdrock, eurodisco och gladpop.
Dold talang: Är väldigt bra på att sova. Kan sova nästan var som helst.