Lilla Gumman testar: Polaroid 300

Det finns något ogreppbart vackert i en bild som stannar kvar. Den kan inte försvinna i en kraschad hårddisk eller råka raderas vid en omformatering. En polaroidbild är här för att stanna. Om vi inte tappar bort den såklart. Men kanske är det just därför jag är så uppspelt. Jag får plötsligt bilder som det bara finns ett exemplar av. Enda problemet är att man blir otroligt snål med bilderna. Filmen kostar sina slantar vilket resulterade i att jag har, likt en general, instruerat mina vänner: ” Du har bara EN chans på dig, skärp dig nu!” Bilderna är små och söta med den traditionella vita kanten och jag upplever att bilderna blir bra även om man befinner sig inomhus (med vanligt lampljus). Alla blir glada av att få se sin bild ”ploppa upp” ur kameran. Utan tvekan är det är världens bästa festkamera.

Kameran är lite klumpig. Lite bullig (11,5 x 7 x 12 cm) och finns i svart eller blått. Det är automatisk blixt och fokus. Vilket betyder att du inte kan trycka och rycka bort kameran direkt, utan trycka, hålla still, vänta på att bilden kommer ut. Det finn 4 olika ljusinställningar: inomhus, molnigt, fint väder, klart väder. Utomhus har jag inte testat eftersom det varit och är äckligt novembergrått. Filmen är enkel att sätta i och bilderna är lite mindre än vanligt (5,3 x 8,5 cm).

Vad: Polaroid 300 – En polaroidkamera.

Hur/när använda: Så fort du ser något du vill dokumentera. Spara. Komma ihåg. Ingenting man tar med sig i handväskan direkt, eftersom kameran är rätt stor.

Pris: 995 SEK kostar kameran. Instant film ( 10 bilder) 119 SEK

Köpställe: www.coolstuff.se

Plus: Att det bara finns ett kort. Att man blir mer varsam med bilden. Till exempel tog jag ett kort på en av mina allra bästa vänner när hon var hemma för några veckor sedan. Annars bor hon i till Australien. Nu sitter hon på min köksvägg och det känns fint så. Ingen får peta, plocka ner eller kolla.

Minus: Rätt dyrt med film. Jag blev rätt snål med vad jag tog kort på.

Bonus: Glädjen! Alla jag tagit kort på med den här kameran blir så glada. Barnsligt glada. Sånt kan man ju inte bortse från.

Betyg:Om

Bloggälskande copywriter med världens längsta lista i Google Reader och ett passionerat förhållande med TweetDeck.


Fatal error: Call to undefined function wp_pagenavi() in /storage/content/91/127591/lillagumman.se/public_html/wp-content/themes/lillagummanx/single.php on line 27