Lilla Gumman testar Philips AirFryer – en annan typ av fritös

Jag har tidigare testat en liknande produkt, Tefals ActiFryer, som bygger på samma princip. Philips motsvarighet vinner dock på ALLA punkter vid en jämförelse.

Philips AirFryer är snyggare och mindre. Den bygger mer på höjden är bredden och tar således inte lika mycket plats på bänken. Den blir inte varm, den är sjukt lätt att hantera och maten ligger på samma plats i stället för att snurras runt.

Jag visade upp denna på TV4 och bestämde mig för att låna hem den för att testa och det var svårt att skiljas måste jag säga. I denna behöver man ingen olja alls så jag var lite skeptisk innan jag testade. Började med att slänga i lite frysta pommes och följde ”receptet” vad gäller tid och temperatur och fick de knaprigaste pommesen jag någonsin ätit, toppklass. Provade även lökringar och chilicheese som blev precis perfekta i konsistens och smak. Att det görs helt utan olja är ett stort plus och enligt Philips ska maten innehålla upp till 80% mindre fett än vanlig friterad mat.

Man får plats med lagom mycket mat för ca tre personer och eftersom det går så fort är det lätt att göra mer mat under tiden man äter.

Om du gör egna pommes så krävs det lite olja, dock inte mer än en matsked, och man kan även göra mer saker än pommes i den som till exempel kött.

De delarna där maten förvaras kan lätt diskas i maskin.

Maten tillagas med het luft. Då tänker ni att det kan man ju göra i en varmluftsugn. Jag.. nästan. Maskinen i fråga har någon slags patenterad lösning som ser till att den heta luften rör sig extremt fort. Jag går inte in mer på det för jag förstår inte :-) Det jag dock vet är maten tillagas fortare och jag är nöjd med det.

Rekommenderat pris ligger på 1799krOm

Jobbar heltid på kontor, skriver på prisjakt.se och är prylexpert på TV4 Nyhetsmorgon. Har även racinglicens och drömmer om att få börja tävla på bana. @AsaWallenrud eller www.wallenrud.se


Fatal error: Call to undefined function wp_pagenavi() in /storage/content/91/127591/lillagumman.se/public_html/wp-content/themes/lillagummanx/single.php on line 27