Lilla Gumman på Webbdagarna i Göteborg

Lilla Gumman var med när konferensen Webbdagarna drog in i det gamla fina posthuset i Göteborg. Konferensen som hade temat möjligheternas internet var fylld av kunskap, inspiration och nätverkande i dagarna två. 

Webbdagarna är en konferens som kortfattat kan sägas handla om möjligheterna i att använda och göra affärer via webben och arrangeras av Internetworld. Ett femtiotal webbprofiler föreläste och mellan passen fanns det gott om tid att fortsätta prata med föreläsarna.

Filmade föreläsningar finnes

Alla som vill kan ju inte delta på konferenser. Så här har du chansen att se föreläsningarna på Internetworlds YouTubekonto för de flesta aktiviteter på de olika scenerna filmades. Dagarna flög fram och gav en rejäl skjuts med inspiration och möten, precis som det var tänkt. Några av landets hetaste digitala entreprenörer fanns också på plats och intervjuades på scenen.

Ämnena rörde sig mellan praktiskt om exempelvis appar och sök till historiska överblickar med visionära inslag i en bra mix. Bland andra så pratade Sarah Larsson Bernhardt om den otroligt populära bildsajten Pinterest.

Föreläsningsshow i ett kollage

Jag gjorde ett kollage med bilder, som jag publicerade på Instagram, på Andreas Sjöström som verkligen lyfte taket med sin föreläsningsshow! Andreas pratade om appar och utveckling, jag tänkte dock mer på att han verkar älska det han gör.

Om du vill göra som jag, gör ditt kollage så här:

  1. Ta bilder med appen 6×6, bilderna blir kvadratiska och fina. Spara dem i din mobil.
  2. Placera bilderna i kollageappen Frametastic där du väljer antal bilder, färg och form på ramen. Prova olika färger för att se vilken som passar motiven bäst. Spara kollaget.
  3. Öppna appen Labelbox och ta in kollaget som en bild. Välj vilken stil du vill ha på tejpen, dra med fingret över bilden och skriv dina ord. Prova dig fram. Vill du ändra så dra bort tejpen med fingret ut i kanten. Testa dig fram. Spara bilden.
  4. Publicera kollaget i Instagram där du väljer den sista finishen med ett filter.
  5. Klart!
Och eftersom jag har en iPhone så är det appar i AppStore jag har använt. Tipsa gärna i en kommentar om dina favoritappar till kollage för Android och Windows phone.

Se Andreas Sjöströms föreläsningsshow!

Till sist

Jag intervjuades i gott sällskap och hamnade på bild! :-)Om

Maria är beteendevetare, moderator, föreläsare och projektledare som driver företag och utvecklar kreativa koncept för mötesplatser. Läs mer på www.miku.se.


Fatal error: Call to undefined function wp_pagenavi() in /storage/content/91/127591/lillagumman.se/public_html/wp-content/themes/lillagummanx/single.php on line 27