Lilla gumman och åttonde mars

Idag är det internationella kvinnodagen. Och då kan man ha även teknikrelaterade tankar och visioner. Några saker vi här på Lilla gumman tänker och önskar oss:

Att om någon gör en produkt som är tänkt specifikt för kvinnor är den inte automatiskt rosa, glittrig, eller på annat sätt ”gullig” (eller kommer med matchande nagellack). Att den inte har funktioner som handlar om kalorier eller ägglossning utan kanske faktiskt är anpassad för de olika liv kvinnor lever och olika behov de har. Eller att man bara gör o-riktade produkter som funkar för flera olika behov och förhållanden. Kanske.

Att när vi ska koppla in en dator för en presentation på jobbet så störtar inte manliga kollegor upp för att Hjälpa och Fixa och Se Till att det blir rätt.

Att helt få slippa snorkiga försäljare som förutsätter att vi inte vet vad vi pratar om, vad vi vill ha och vad vi behöver. Eller som vänder sig till manligt sällskap som i vissa fall inte har någon som helst koll.

Att säljargument för till exempel barnvagnar inte spelar på helt olika känslor när de riktar sig till mammor och pappor. Man kan gilla både fräsiga features och gulliga detaljer och säkerhetstänk.

Att man kan få diskutera en teknisk pryl eller företeelse utan att det blir en tävling om vem som kan spotta ur sig flest detaljer och kunskapsrunkeri.

Och förstås att det inte bara är idag som man tänker på kvinnovinkeln. Att även imorgon och nästa vecka och i juni så uppmärksammas orättvisor och ojämlikheter, både i och utanför teknik- och internetvärlden.
Fatal error: Call to undefined function wp_pagenavi() in /storage/content/91/127591/lillagumman.se/public_html/wp-content/themes/lillagummanx/single.php on line 27