Lilla Gumman hittade en metapodcast på Geek Girl Meetup Öresund!

När Lilla Gumman deltog i knytkonferensen Geek Girl Meetup Öresund med runt 100 deltagare förra helgen i Malmö, fanns det mycket smartness i en mängd olika föreläsningar/sessions om teknikkärlek, kommunikation och idéer. 

Bloggen och radions kärleksbarn

Något jag fastnade för lite extra var när Anna Hed och Alex Loonin föreläste om att göra en egen podcast. De kallar podcasten för bloggen och radions kärleksbarn.

Jag filmade deras föreläsning och jag ber dig läsare om tålamod tills jag lärt mig hur jag ska dra ut ljudfilen från filmen, då kommer jag att uppdatera inlägget med en podcast med Anna och Alex egna tips.

I sin föreläsning berättade Anna och Alex hur de väljer ut teman och innehåll. De utgår mycket från sig själva i sina program. Som innehåll kretsar varje program kring ett avsnitt i någon annans podcast, exempelvis MaktministerietAlex & Sigges podcast eller c/o Hannah & Amanda. Inför varje podcastprogram startar Anna och Alex med att lyssna genom ett avsnitt och börjar ganska direkt spela in sitt eget. Innehållet är inga referat eller recensioner utan mer egna reflektioner som utgår från innehållet i det avsnitt de just har hört.

Anna och Alex delade med sig av lärdomar de gjort längs vägen sedan starten i sommaren 2012. Som utrustning använder de mikrofoner och mixer som Anna använt till musikinspelning tidigare. Bland annat berättade de hur de bara körde igång när de kom fram till att de ville starta en podcast. Därför har de hunnit byta plattform för sina ljudfiler några gånger innan de valde Lib syn där de nu är nöjda med att publicera sina program för vidare distribution till iTunes.

Här kan du läsa mer på iTunes sida för podcast. Se här hur Podcastomenpodcast.libsyn.com ser ut.

Kommunicerar via blogg och Facebooksida

Som utgångspunkt använder de sin blogg och lägger upp bilder på en Facebooksida.

De ville skicka med tanken om att alla som vill kan göra sin egen podcast, det är roligt, så bara gör’t!

Lyssna gärna på deras egen podcast som är precis som namnet säger: en podcast om en podcast. En riktig metapodcast!

 

Om du vill kommunicera med Anna och Alex om deras podcast så kan du skriva på deras blogg eller Facebooksida, twittra med dem på @annahedis och @loonina där de taggar med #poep eller maila till alexoannapodcast(a)gmail.com

Är podcast den nya bloggen?

Vill du läsa mer om att göra din egen podcast, så hittar du matnyttig läsning hos Fredrik Wass,  Tommy K Johansson samt i Internetworld och Computer Sweden.

Egen favoritpodcast?

Gör du en egen podcast eller har du någon favoritpodcast som du vill tipsa om? Skriv gärna en kommentar. Tack på förhand! :-)

Som du kanske har såg i inbjudan till årets knytkonferens i Malmö brukar jag delta på de knytkonferenser som Geek Girl Meetup arrangerar. Här på den internationella sajten Geek Girl Meetup kan du se när det arrangeras träffar nära dig.Om

Maria är beteendevetare, moderator, föreläsare och projektledare som driver företag och utvecklar kreativa koncept för mötesplatser. Läs mer på www.miku.se.


Fatal error: Call to undefined function wp_pagenavi() in /storage/content/91/127591/lillagumman.se/public_html/wp-content/themes/lillagummanx/single.php on line 27