Lilla Gumman fyller 5 år idag!

Den 14:e februari 2008 startade jag och Johanna Ögren teknikbloggen Lillagumman.se eftersom vi fått nog av att allt som skrevs om teknik och prylar antingen var för krångligt eller för tråkigt eller både ock. Vi gav bloggen sitt namn eftersom vi själva blivit kallade det upprepade gånger när vi försökt oss på ny teknik.

Med mottot ”mer passion mindre prestanda” har vi nu bloggat varje dag i 5 år om prylar, internet, datorer och webben. Vi har testat bilar, routrar, skor med värme och hushållsassistenter. Men också diskat tangentbord i diskmaskin (det funkade!), tagit racinglicense och rest på teknikmässor över hela världen.

2009 och 2010 blev vi nominerade till årets bästa teknikblogg på Blog Awards. 2010 fick Lilla Gumman representera IVA när de tio kungliga akademierna samlades i slottet. 2011 vann vi priset årets bästa teknikblogg på Blog Awards och gav ut boken Lilla Gummans gör-det-själv-guide med allt du behöver veta om teknik i hemmet.

Under åren har vi också varit ute och utbildat, föreläst och informerat om teknikrädsla och hur man kan komma över den. Vi har blivit inbjudna av myndigheter och företag i både Sverige och utomlands tex Sydkorea som velat höra mer om hur man kan kommunicera enkelt och roligt kring ny teknik och få fler unga (framförallt tjejer) att intressera sig för tekniska ämnen i skolan.

Idag är vi fem skribenter: Jenny Öhrn Segolsson, Karin Adelsköld, Maria Blohm, Maria Gustafsson och Åsa Wallenrud. Bloggen drivs helt ideellt och har varken annonser eller sponsorssamarbeten. Den läses av ca 50 000 i månaden varav hälften av läsarna är män. Alla kan vara en liten gumma!

Idag firar vi här på bloggen, senare i vår ska vi ha en fest. TJOHO vad detta känns fint :)Om

Karin är journalist, programledare, föreläsare och standup-komiker. Utsedd till Sveriges mest kreativa på webben av tidningen Internetworld i mars 2012. Hennes hemsida hittar du här www.karinadelskold.se


Fatal error: Call to undefined function wp_pagenavi() in /storage/content/91/127591/lillagumman.se/public_html/wp-content/themes/lillagummanx/single.php on line 27