Intervju – Danwei Tran

Danwei Tran är en av arrangörerna bakom Woman Build workshoppen som hölls i samband med TechDays i Örebro. Jag passade på att byta några ord med Danwei efter eventet.

Vad är Woman Build och varför behövs det?
Woman Build är en hands on workshop där folk samlas för att diskutera och hitta kreativa lösningar på hur man kan få fler tjejer och kvinnor intresserade av teknik och IT. Det som är intressant med Woman Build är att man använder Lego som en kreativ motor.

Vad tar du med dig från den här workshopen?
Att alla har något att bidra och det kommer fram otroligt intressanta idéer från var och en av oss. Om alla bara gör en liten del, precis som du föreslog Kimmy under workshopen, så kan man göra en ganska stor skillnad tror jag.

Berätta lite mer om din karriär, hur har du hamnat där du är idag?
Mitt teknikintresse började väldigt tidigt. Min pappa jobbade som tekniker på en verkstad så jag följde ofta med honom till jobbet och jag lekte hellre med lösa komponenter än med dockor. Jag hade en väldigt konstig barndom men den var väldigt lycklig, det kan jag försäkra dig om.

Vad skulle du själv säga är dina styrkor inom tekniken?
Jag tror nyfikenhet kan ta en väldigt långt. Just att man är väldigt nyfiken och vill veta hur sak fungerar och vill lära sig nytt hela tiden och det är det som driver mig framåt.

Har du några karriärtips till andra kvinnor inom IT-branchen?
Det är bara att ta för sig. Man ska inte vara rädd för att misslyckas utan det är precis som att lära sig cykla. Ramlar man en gång så är det bara att resa sig igen och försöka igen.

För att återkoppla lite till tekniken, vad är din favoritpryl?
Oj, min bästa pryl har jag inte fått ännu, men det är en Windows Phone 7 series. Jag har sett den, fått röra den, men jag har inte fått den i handen ännu.

Sämsta prylköp?
Det är säkert något jag har liggandes hemma men inte använder längre.

Favoritställe på nätet?
Jag har flera favoritställen, men ett av dem är LearnSomethingEveryday. Det är ett väldigt kreativt och snabbt sätt att lära sig något nytt varje dag. Så den sajten tycker jag är häftig.

Du sitter även i juryn till Geek Awards. Har ni fått in några roliga ansökningar?
Både roliga och intressanta bidrag så det har varit ett tufft jobb men väldigt roligt att läsa igenom alla bidrag.

Avslutningsvis – vad får man inte missa på Techdays?
Sessionen om Windows Phone tycker jag ska bli riktigt spännande. Den är på onsdag.
Fatal error: Call to undefined function wp_pagenavi() in /storage/content/91/127591/lillagumman.se/public_html/wp-content/themes/lillagummanx/single.php on line 27