Google docs

Jag blev faktiskt lika fascinerad som Johanna L när jag hörde att paret Kepler (dvs Alexander och Alexandra Ahndoril) sitter och mejlar sina manustexter till varandra. Hallå, hur krångligt är inte det? Helt vansinnigt.

google-docs-good-logoJohanna L föreslog förstås Google docs, och jag höll med i en kommentar borta på bokhora:

Bokhora använde Google Docs när vi skrev vår bok ”Album”. Då var vi ju hela fem författare, en förläggare, en formgivare och en illustratör som var inblandade i projektet. Med Googledocs gick hela processen som smort och alla hade insyn hela vägen. Lite enklare än att sitta och maila 8 personer som alla sedan sitter på varsin version av allting. Nu hade vi bara en version samtidigt som vi hade god koll på tidigare versioner via den utmärkta versionshanteraren.

Som sagt, det gick jättebra att använda Google Docs till bokprojektet. Vår förläggare Håkan var med på noterna och hämtade och redigerade i google docs på egen hand, när han själv önskade. Vi hade ett indexdokument där vi höll koll på statusen på de olika texterna så vi visste vad som gått till layout och när, illustratören och formgivaren kunde hämta och skicka info väldigt smidigt och när slutkorrekturet kom, laddade vi upp även det så att alla kunde korrläsa och komma med synpunkter utan att det behövde samordnas till tusen.

Nu håller vi på att planera in olika marknadsföringsaktiviteter och då använder vi Google Calendar på samma sätt, ihop med förlagets marknadsavdelning. Hur smidigt som helst att hålla koll på intervjutider och vem som kan när, och marknadsavdelningen får det betydligt enklare att bolla med fem rätt stressade personers hektiska scheman.

Det tänker man kanske inte på i första hand, Google som ett bra hjälpmedel även i författandet.Om

Karin är journalist, programledare, föreläsare och standup-komiker. Utsedd till Sveriges mest kreativa på webben av tidningen Internetworld i mars 2012. Hennes hemsida hittar du här www.karinadelskold.se


Fatal error: Call to undefined function wp_pagenavi() in /storage/content/91/127591/lillagumman.se/public_html/wp-content/themes/lillagummanx/single.php on line 27