Epilator vs rakapparat

Dags för sommarens ständiga utmaning, hur tukta bikinilinjen och de håriga benen inför strandhänget? Jag brukar raka benen med hyvel och strunta i bikinilinjen. Men nu har jag faktiskt testat två andra sätt att raka: med rakapparat och epilator.

Rakapparat

Philips bikini perfect
Rakhyvel med trimkam för ben, armhålor eller bikinilinje. Man kan raka helt slätt eller ställa in den på önskad antal millimeter (!). Apparaten är laddningsbar och kan användas både i och utanför duschen eftersom den är vattentålig.
Pris: Från 499 kr

epilator

Philips Satinelle ice premium
En epilator som rycker upp hår från roten på ben eller bikinilinje. Den har en smart iskylare som man kan sätta på för att det ska göra mindre ont och en inbyggd massagefunktion med aloe vera. Apparaten har dessutom ett löstagbart rakhuvud så man kan raka med den också.
Pris: 795 kr

Rakapparaten: Det blir inte lika slätt som när man rakar med hyvel. Men vill man trimma busken funkar det bra. Förutsatt att man vill ha kortkort klippt. Annars ser jag inte så stor vits med att ha en apparat till benen förutom att man kan raka lite närsomhelst och inte bara när man står i duschen.

Epilatorn: Ajaj. Epilatorer gör alltid ont. Is-funktionen och massagen gör det absolut mer uthärdligt, men inte helt utan smärta. Dom som ofta använder epliatorer säger att det är värst dom första gångerna. Men jag förstår allvarligt inte hur man kan vänja sig vid att rycka ut håren från roten vid bikinilinjen. Benen däremot gav riktigt bra resultat och gjorde inte lika ont. Det tog ganska lång tid att få med alla hår. Men sen varar resultatet längre än när man hyvlar.

Vinnare: Epilator för benen och en orörd bikinilinje. Jag tycker det är, som jag sagt förut, bättre att köpa en större bikini och dölja linjen på det sättet.Om

Karin är journalist, programledare, föreläsare och standup-komiker. Utsedd till Sveriges mest kreativa på webben av tidningen Internetworld i mars 2012. Hennes hemsida hittar du här www.karinadelskold.se


Fatal error: Call to undefined function wp_pagenavi() in /storage/content/91/127591/lillagumman.se/public_html/wp-content/themes/lillagummanx/single.php on line 27