Åsa Wallenrud

P1070099

Aspudden, Stockholm

Administratör och frilansande prylexpert

Bästa pryl: HTC One
Sämsta köp: iPod mini, när det begav sig. Den raderade hela Åsas musikbibliotek, ”tråkigt” nog dog den under ett glas utspilld champagne.
Favoritställen på nätet: Twitter
Favoritfärg: Svart, turkost, rosa
Favoritfilm: 1. Grease 2. Lost in translation 3. Star Wars 4. Transit
TV: Mad Men, Smash, Downton Abbey, Hart of Dixie
Böcker: Fifty Shades of Grey, Fredrik Backmans böcker samt Jonas Jonasson
Musik: Rock, musikal
Dold talang: Dansar, bakar, tokstädar och innehar racinglicens.

Övrigt: Fick sitt intresse för prylar och teknik av sin nu avlidne far. Ser mer njutning av att komma hem med en ny ”pryl” än med en ny handväska. Anser att Sci Fi mäsan är roligare än en shoppingrunda och gärna dekorerar granen med Yodagubbar.

Komma i kontakt med Åsa: asa@lillagumman.se eller twitter.com/asawallenrud

www.wallenrud.se

Motorjournalister har ett sätt att skriva på och ett sätt att vara på. Jag är nog deras totala motsats och är stolt över det. Dagens motorjournalister har en hög snittålder och gillar att nörda ner sig i detaljer och använda fackspråk och bevisa hur mycket de kan om bilar.

Jag kör en helt annan stil som jag vet tilltalar många av de som inte känner sig hemma med språket som används i dag. Jag är kvinna, 30+ och kan inte särskilt mycket om bilar. Men jag har ett stort intresse och jag fokuserar på design, komfort, ny teknik, säkerhet, smarta lösningar, miljö osv. Huruvida motorn är byggd på snedden eller upp och ner lägger jag mig inte i, inte heller hur bilen presterar på en testbana där den utsätts för saker en normal bilist aldrig kommer uppleva. Jag testar bilen så som den kommer användas – handla mat, köra skräp till tippen, fickparkera, koppla in ipoden, ställa in sätet osv.

Jag skriver på ett språk som alla kan förstå och ta till sig, vill man veta mer om detaljer hänvisar jag alltid till en hemsida eller så får man köpa biltidningarna!